KeMu, matalan kynnyksen toiminta

KeMu on mukana tukemassa paikallisten lasten ja nuorten harrastamista Keski-Uudellamaalla. Haluamme tuoda muodostelmaluistelun kaikkien ulottuville tukemalla perheitä, joilla ei taloudellisten syiden takia muuten olisi lapselle harrastusta mahdollistaa.

Nyt alkavalla ensimmäisellä kaudella mahdollistamme tuetun harrastamisen kahdelle (2) lapselle ”MiniKiteet” -kehitysryhmässämme. Mukaan tukitoimintaan voivat hakea kaikki 6-9 v. lapset (tyttöjä tai poikia) 5.9.2020 mennessä täyttäessään seuraavat hakukriteerit:

  1. Lapsen kotikunta on joku seuraavista: Kerava, Tuusula, Järvenpää tai Sipoo
  2. Lapsi on itse innostunut aloittamaan luisteluharrastuksen
  3. Vanhemmalla (tai muulla huoltajalla) on mahdollisuus tuoda lapsi säännöllisesti harjoituksiin
  4. Perheen taloudelliset resurssit todistettavasti rajalliset (jatkuvan harrastustoiminnan aloittaminen ei muuten mahdollista)

KeMu tukee valittujen perheiden lasten harrastusta hoitamalla lapsen jäsen- & jäämaksut, tarjoamalla käyttöön luistimet ja mahdollisesti tarpeeseen tulevan kypärän/pannan. Perheen vastuulla kustannuksista ovat tarpeeseen tulevat vaatteet (jää- ja oheisharjoitukset).

”MiniKiteet” -kehitysryhmä harjoittelee Keravan jäähallissa 2 kertaa viikossa ja ryhmään kuuluvat lapset ovat suurelta osin 5–9 vuotiaita.

Valintaprosessissa painotamme lapsen (ja myös perheen) innostusta lajin aloittamiseen (haluaisimme haastatella lyhyesti perheitä), että myös perheen taloudellisia resursseja. Toiminta on tarkoitus suunnata lapsille, joilla luisteluharrastus voisi olla elämän suurimpia iloja.

Kauden 2020-21 hakuprosessi päättyy 5.9.2020, jonka jälkeen valituille perheille ilmoitetaan valinnasta. Harrastustoiminnan lapselle on tarkoitus alkaa heti syyskuun alusta.

KeMun kanssa toimintaa mahdollistamassa Aktiasäätiö ja Keravan Kaupunki.